Werkwijze

Nadat je contact met me hebt opgenomen, maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is gratis en geheel vrijblijvend en biedt ons beiden de mogelijkheid om te kijken of we samen jouw doel(en) denken te kunnen gaan bereiken. Als we er beiden van overtuigd zijn de samenwerking te willen aangaan, plannen we een intake-gesprek.

 

Het intake-gesprek
Bij het intake-gesprek gaan we dieper in op jouw eetverleden, je bewegingspatroon, jouw (gewenste) lifestyle en eventuele andere relevante zaken, die hebben bijgedragen aan de huidige situatie. Daarnaast gaan we jouw doel(en) bespreken en bepalen we samen of deze realistisch zijn.
Tijdens de intake volgt tevens een weeg- en meetmoment, dit is het startpunt voor de komende maanden.

 

Het plan
Vervolgens ga ik aan de slag met een voedingsplan en een beweegplan. Dit baseer ik op het intake-gesprek wat we hebben gehad, waardoor ik goed kan inschatten hoe jouw plan er uit moet komen te zien. 
Zodra het plan gereed is stuur ik het je toe en kun je kijken of je met dit plan aan de slag kunt. Het is altijd mogelijk om hierin dingen te wijzigen, het plan is flexibel. 
In het plan vind je ook tips terug over welke voeding het beste is, welke ingrediënten je het beste kunt mijden en waar je vooral op moet letten bij het boodschappen doen. Dit zijn geen ingewikkelde lijstjes, maar een kort overzicht van de do’s en dont’s van de producten die bij jouw voedingspatroon passen.

 

Het vervolg
De eerste vier weken hebben we één keer per week persoonlijk contact. 
Ik wil zien en horen hoe jij je voelt, waar je moeite mee hebt, waar we het plan bij moeten schaven en wat verder nog ter sprake komt. Tijdens dit contact worden ook je gewicht en de maten opgemeten om te kijken of het plan aanslaat. 
Hierdoor zien we al snel of we op de juiste weg zitten naar een goede balans. 
Na de eerste vier weken wordt het contact twee-wekelijks, om nog steeds samen de weg te vervolgen, maar zodat je steeds meer zelf je voedings- en beweegplan kunt aanpassen en volhouden. Afhankelijk van je doel(en), blijft het contact twee-wekelijks voor ca. drie maanden, waarna we een evaluatiemoment van je doel(en) zullen plannen. Vervolgens is het aan jou om te bepalen of jij vindt dat het twee-wekelijks contact nog voortduurt, of dat je er van overtuigd bent dat je het vanaf nu alleen kunt. Samen gaan we op weg naar de juiste balans en zodra we er van overtuigd zijn, kun jij dit traject alleen verder!